Tracker T-Sol 5.0

Tracker T-Sol 5.0

Untitled

Ce este un tracker solar?

Sistemul mecanic actionat electric asupra caruia se monteaza panourile fotovoltaice. Exista multe feluri de a clasa trackerele fotovoltaice, cu toate acestea principala categorie le imparte in doua feluri: cu un singur ax si cu ax dublu. Scopul acestor trackere este de a urmari bolta solara pe tot parcursul zilei, astfel panourile fotovoltaice vor lucra la un potential ridicat pe o perioada de timp mai mare, dupa cum se observa si in imaginea alaturata.

Daca in cazul trackerelor cu un singur ax productia de energie creste cu 25-30%, in cazul trackerelor cu ax dublu aceasta poate urca pana la 40%.

La ora actuala, majoritatea trackerelor comercializate in Romania sunt importate din alte tari, motiv pentru care cei interesati de astfel de produse sunt descurajati de preturile mari, amortizarea investitiei, calitate si mentenant. La nivel global, se aproximeaza ca in jur de 85% din parcurile fotovoltaice (min1Kw) vor fi dotate cu trackere fotovoltaice.

Cum functioneaza T-Sol 5.0?

Prin folosirea sistemului de orientare cu busola electronica in sistemul de miscare al trackerului, se elimina limitatoarele mecanice E-V/S-N, iar trackerul se pozitioneaza intotdeauna in dreptul soarelui coordonandu-si miscarea in functie de deplasarea soarelui pe bolta cereasca.
Poate fi pozitionat si parcat in orice unghi preferential alegandu-se parametrii si introducandu-se manual in panoul de control, in functie de conditiile meteo de ex. vant puternic. Aceste setari pot fi memorate in soft-ul trackerului si vor fi accesate in mod automat in functie de conditiile prestabilite de utilizator.

Pana la 40% mai multe energie fata de sistemele fixe sau pe acoperis datorita unei expuneri directe indelungata fata de razele solare.

Orientare prin busola electronica, astfel softul nu trebuie programat periodic.

Durabilitate datorita celor 9 puncte de sprijin. Consolidat prin 2 actuatoare cu motoare cu reductie cu lungimea de 120cm.

Genereaza mai multa energie pe aproximativ aceeasi suprafata folosita pentru un sistem fotovoltaic fixat la sol, astfel este ideal in optimizarea suprafetei de teren.

Mobilitate 270◦ si elevatie 5◦-90◦

Fixarea la sol ofera un acces mai bun pentru:

- curatarea zapezii
- inspectie
- fara gauri in acoperis

Customizat pe preferintele clientului: 1kw, 3kw, 5kw, 10kw etc.

Ideal pentru urmatoarea generatie de panouri fotovoltaice, cele bifaciale.

Fabricat in Romania

Energia solara este o sursa de energie regenerabila produsa direct prin lumina si radiatia solara. Folosind intr-un mod tot mai alert acest tip de  energie, ajutam la incetinirea incalzirii globale, o amenintare tacita pentru supravietuirea speciei umane si nu numai. Cercetarile au dovedit ca aceste sisteme de panouri solare genereaza energie electrica suficienta, fara sa produca poluare.

Doriti ca tracker-ul solar sa vina impreuna cu panourile fotovoltaice?

Pentru oferta noastra completa de kit-uri fotovoltaice va rugam sa apasati aici.

 

© Fabrica de Energie 2021

mobilpay-siguranta